Το βόλεϊ έδωσε το στίγμα του σε δράση για την παγκόσμια ημέρα ατόμων με αναπηρία.

Σε εκπαιδευτική-αθλητική δράση που πραγματοποιήθηκε στο κλειστό γυμναστήριο Βλαχιώτη, την Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου με μαθητές από το Ειδικό Σχολείο Ευρώτα και το Δημοτικό Σχολείο Βλαχιώτη, βρέθηκε ο ομοσπονδιακός προπονητής Γιάννης Ρηγάκος ύστερα από πρόσκληση του Δ/ντη του Συλλόγου Εκπαιδευτικών του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Ευρώτα.

Στο πλαίσιο εφαρμογής εκδηλώσεων με αφορμή την παγκόσμια ημέρα ατόμων με αναπηρία η συγκεκριμένη δράση–συνεκπαίδευση, με αντικείμενο το άθλημα της πετοσφαιρισης, είχε σαν στόχο την ευαισθητοποίηση για την διαφορετικότητα και συνεργασία μαθητών μεταξύ πρακτικών σχολείων ειδικής αγωγής και Γενικής Εκπαίδευσης.

Ο ομοσπονδιακός προπονητής παρουσίασε το άθλημα της πετοσφαίρισης αναλύοντας τις τεχνικές κινήσεις και τους κανονισμούς του Βόλεϊ. Λόγω της ιδιαιτερότητας της εκδήλωσης έγινε ειδικότερη αναφορά στο βόλεϊ καθιστών.

Επίσης μέσα από κινητικές δραστηριότητες, στο κλειστό γυμναστήριο, τα παιδιά των δυο Σχολείων συνεργάστηκαν και χάρηκαν πάρα πολύ παίζοντας βόλεϊ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *