Επιστολή ΕΣΠΕΠ προς Σύλλογο Καλών Τεχνών Πάτρας

Προς:

Τον ΣΥΛΛΟΓΟ ΚΑΛΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΠΑΤΡΑΣ

        «ΚΩΣΤΗ ΠΑΛΑΜΑ»

Αξιότιμοι κύριοι,

Εκπροσωπώντας την Ένωση Σωματείων Πετοσφαίρισης Πελοποννήσου,  θα ήθελα να ευχαριστήσουμε  τον Σύλλογο Καλών Τεχνών «Κωστής Παλαμάς», για την πρόσκληση στην επιμορφωτική εκδήλωση για την ανάδειξη, προβολή και διαφύλαξη της πολιτιστικής και αθλητικής μας κληρονομιάς.

Σαν ένωση είμαστε θετική και θα συμβάλουμε με όλες μας της δυνάμεις, στην πρωτοβουλία σας να αναδειχθεί ο Ολυμπιακός Ύμνος, στην Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά της UNESCO, αφού ως γνωστό, οι Σύγχρονοι Ολυμπιακοί Αγώνες έχουν Οικουμενικό και Παγκόσμιο Χαρακτήρα.

Αποτελούν τη μόνη κοινή εκδήλωση όλη της υφηλίου, με συμμετοχή από κάθε γωνιά της Γής, ανεξάρτητα από φυλές, Θρησκεία, Χρώμα, Γλώσσα, Πολιτιστικές Πεποιθήσεις, κ.α., Συνταυτίζετε με τον ρόλο και τους σκοπούς της UNESCO, για ανάπτυξη του Πολιτισμού, τη Περιφερειακή και Διεθνή Συνεργασία των Κρατών σε έναν Ειρηνικό Κόσμο.

Θεωρούμε αυτονόητο ότι σε κάθε Ολυμπιάδα θα πρέπει να πραγματοποιείται η Τελετή Αφής της Φλόγας για την Πάτρα, στη στέγη γραμμάτων «Κωστής Παλαμάς» και να πραγματοποιούνται εκδηλώσεις που θα προβάλουν, τόσο την πόλη όσο και τη μεγάλη συνεισφορά του Εθνικού Ποιητή.

Προτείνουμε παράλληλα την καθιέρωση κάθε χρόνο, την περίοδο από 13 Ιανουαρίου έως 27 Φεβρουαρίου (ημερομηνία γέννησης και Θανάτου του ποιητή), τη διοργάνωση Αθλητικών και Πολιτιστικών εκδηλώσεων από μαθητές Δημοτικών Σχολείων στην Δυτική Ελλάδα, στους Δήμους Πατρέων, Μεσολογγίου και Αρχαίας Ολυμπίας, αφιερωμένο στο έργο του Κωστή Παλαμά.

Είναι το ελάχιστο που οφείλουμε στον Εθνικός μας Ποιητή Κωστή Παλαμά, παροτρύνοντας και ευαισθητοποιώντας τη νέα γενιά, να γνωρίσει το έργο του.  

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *