Επιστολή στους Δήμους για την αναβάθμιση και δημιουργία νέων αθλητικών εγκαταστάσεων.

AΡΙΘ. ΠΡΩΤ.: 43                                                                                                                                                     ΠΑΤΡΑ  6/2/2019

                          Προς:

Δημάρχους των Δήμων Πελοποννήσου,

Ζακύνθου, Κεφαλληνίας και Ναυπακτίας

Αξιότιμοι,

Σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. 2225/14.1.2019 (ΑΔΑ:6ΠΕΜ465ΧΘ7-ΙΟ4) πρόσκληση του Υπουργείου Εσωτερικών ο Δήμος σας μπορεί να ενταχθεί στο πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ), που αφορά την κατασκευή, επισκευή και συντήρηση αθλητικών εγκαταστάσεων των Δήμων, με συνολικό ποσό ανά Αίτηση να ανέρχεται σε 600.000€.

Επειδή ως γνωστό, σε κάθε Δήμο υπάρχει έντονη η έλλειψη αθλητικών χώρων για  την άθληση των κατοίκων του, θεωρούμε ότι αποτελεί μεγάλη ευκαιρία για τον Δήμο σας, η κατάθεση αιτήματος για δημιουργία κλειστών γυμναστηρίων και η απορρόφηση αυτών των χρημάτων, είτε για την αναβάθμιση υπάρχων αθλητικών εγκαταστάσεων, που θα βοηθήσουν τα ερασιτεχνικά σωματεία της περιοχή σας και θα τονώσουν τον μαζικό αθλητισμό.

Θεωρούμε σκόπιμο άμεσα όπως προχωρήσετε, σε διαβούλευση με τα τοπικά σωματεία προκειμένου να αποτυπωθεί και εξειδικευτεί, η πρόταση που θα πρέπει να υλοποιηθεί στην περιοχή σας και να αποτυπώσουν οι Τεχνικές σας υπηρεσίες στην σύνταξη της μελέτης.

Η Δημιουργία κλειστών προπονητιρίων Ελαφριάς κατασκευής μέσα σε σχολικά συγκροτήματα, μπορεί να επιλύσει το οξυμένο πρόβλημα που υπάρχει στην έλλειψη αθλητικών χώρων για τα αθλήματα σάλας, καθώς επίσης και να χρησιμοποιηθούν από τα σχολεία τις πρωινές ώρες.

Το κόστος αυτής της κατασκευής δεν ξεπερνάει τις 100.000€, άρα μπορεί να ενταχθούν σαν υποέργα στην αίτηση που θα καταθέσετε.

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα προβείτε στις αναγκαίες ενέργειες για την απορρόφηση των κονδυλίων και τη δημιουργία αθλητικών υποδομών στον Δήμο σας.

                                Με εκτίμηση για το Δ.Σ.

     Χρηματοδοτήσεις του ΥΠ.ΕΣ αθλητικών εγκαταστάσεων

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *