Επίσκεψή του Π.Ο.Π. κ. Ρηγάκου Ιωάννη σε σχολεία της Λακωνίας.

Ο περιφερειακός ομοσπονδιακός προπονητής Ρηγάκος Ιωάννης, στα πλαίσια του προγράμματος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πετοσφαίρισης «παίζω βόλεϊ» πραγματοποίησε επισκέψεις σε Γυμνάσια και Δημοτικά σχολεία της Λακωνίας.

Συγκεκριμένα την Τρίτη 3/11 πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο 4ο  Γυμνάσιο Σπάρτης στις τάξεις Α και Β γυμνασίου.

Οι μαθητές και μαθήτριες του Γυμνασίου παρακολούθησαν με αμείωτο ενδιαφέρον το οπτικοακουστικό υλικό της ΕΟΠΕ  καθώς και τις διευκρινίσεις πάνω σε αυτό από τον  προπονητή.

Ο περιφερειακός ομοσπονδιακός προπονητής απάντησε στις ερωτήσεις και έλυσε απορίες των μαθητών και σε συνεργασία με τον καθηγητή Φυσικής Αγωγής του σχολείου κύριο Σταυρόπουλο Ιωάννη προχώρησαν στην πρακτική εφαρμογή μέρους των τεχνικών στοιχείων στα οποία έδειξαν προτίμηση τα παιδιά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι υπήρξε πολύ μεγάλο ενδιαφέρον κατά τη διάρκεια προβολής του βίντεο της ΕΟΠΕ, όπου διαπιστώθηκε ότι μαθητές παρακολούθησαν για πρώτη φορά κάποια τεχνικά στοιχεία του βόλεϊ όπως π.χ. την άμυνα με πτώση.

Βεβαίως άρεσε πολύ και έκανε μεγάλη εντύπωση στα παιδιά και το θέαμα από τις φάσεις του αντρικού βόλεϊ, με αποτέλεσμα πολλά αγόρια, που ασχολούνταν και με άλλα αθλήματα ,να θέλουν να παίξουν βόλεϊ.

Πρέπει να επισημάνουμε την αμέριστη βοήθεια τόσο του Διευθυντή του σχολείου κ. Κονδυλόπουλου Ιωάννη όσο και του καθηγητή Φυσικής Αγωγής του σχολείου κ. Σταυρόπουλου Ιωάννη πού βοήθησαν  στην επίτευξη του σκοπού της επίσκεψης.

Στις 11,12 και 13 Νοεμβρίου ο περιφερειακός ομοσπονδιακός προπονητής Ρηγάκος Ιωάννης,  λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα που προβλέπει το υγειονομικό πρωτόκολλο, πραγματοποίησε αντίστοιχη επίσκεψη στο 2ο  Δημοτικό Σχολείο Σπάρτης.

Η επίσκεψης αφορούσε την προβολή του οπτικοακουστικού υλικού της ΕΟΠΕ  με θέμα το βόλεϊ, την εξήγηση και ερμηνεία πάνω στις  απορίες των παιδιών, στο πλαίσιο του προγράμματος παίζω βόλεϊ της Ομοσπονδίας.

Για άλλη μία φορά διαπιστώθηκε ότι η επιθυμία των παιδιών  για ενασχόληση με το άθλημα είναι μεγάλη  αρκεί να τους δοθεί η ευκαιρία  και κατάλληλες προϋποθέσεις.

Σε αυτό το σημείο πρέπει να εκφράσουμε τις ευχαριστίες μας  στην Διευθύντρια του σχολείου κ Δαράκη Ελένη   τον   καθηγητή Φυσικής Αγωγής του σχολείου   κ Ανδρώνη Βασίλειο και τον αθλητή  της επίδειξης  Ρηγάκο Δημήτριο.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *