Γνωριμία με το Βόλεϊ στα σχολεία της Πάτρας.

Δάχτυλα, μανσέτα, καρφί! Τα τρία βασικά στοιχεία του βόλεϊ παρουσίασε ο Περιφερειακός Ομοσπονδιακός Προπονητής Δημήτρης Σπυρόπουλος σε μαθητές και μαθήτριες Δημοτικών και Γυμνασίων της Πάτρας.

Ξεκινώντας από το χειρισμό της μπάλας και βασικές τεχνικές, μαθητές και μαθήτριες  πέρασαν σε μια πρώτη εκτέλεση του συναρπαστικού παιχνιδιού και εντυπωσιάστηκαν  όταν κατάφεραν να περάσουν την μπάλα πάνω από το δίχτυ και να «καρφώσουν» στο γήπεδο των αντιπάλων, κερδίζοντας τον πρώτο τους πόντο!.

?

Συγκεκριμένα, ο Οκτώβριος ολοκληρώθηκε με επισκέψεις  στο 25ο, 32ο, 51ο, 55ο Δημοτικά Σχολεία και το Δημοτικό Σχολείο Σαραβαλίου, όπως επίσης στο 17ο Γυμνάσιο της Πάτρας.  Έγινε μια πρώτη επαφή με ορισμένα από τα τμήματα των συγκεκριμένων σχολείων, ενώ για τα υπόλοιπα  προγραμματίζεται νέα επίσκεψη στο άμεσο μέλλον.

Η ΕΟΠΕ ευχαριστεί τις διευθύνσεις των Σχολείων και τους συλλόγους διδασκόντων για την φιλοξενία. Επίσης ο κ. Σπυρόπουλος ευχαριστεί τους καθηγητές φυσικής αγωγής Γεώργιο Δεμερτζή, Γεώργιο Τσιγκιρδίνη, Αθηνά Κολλύρου, Χρήστο Σωτηρόπουλο, Λούλα Τριανταφυλλοπούλου και Νατάσα Τσαμπαρλή για την άψογη συνεργασία και υποστήριξη που παρείχαν.

?

Βόλεϊ για Όλους

Στο μεταξύ στα μέσα Οκτωβρίου ολοκληρώθηκαν και οι δράσεις . του εορτασμού της Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο της Πάτρας. Εκτός από τα σχολεία που συμμετείχαν, ήρθαν σε επαφή με το  βόλεϊ και τρόφιμοι από το ΚΔΑΠ ΜεΑ «Άμπετ Χασμάν» του Δήμου Πατρέων.  Ο Περιφερειακός Ομοσπονδιακός Προπονητής Δημήτρης Σπυρόπουλος τους μίλησε για τις ιδιαιτερότητες του αθλήματος, τονίζοντάς τους ότι «το Βόλεϊ είναι για Όλους».

?

Εκείνοι, από την πλευρά τους με χαρά δέχθηκαν να εκτελέσουν εύκολες ασκήσεις που τους υπέδειξε και φεύγοντας συμφώνησαν να εξασκηθούν σε δάχτυλα – μανσέτα, επιχειρώντας να εξοικειωθούν με τις βασικές τεχνικές    και να εφαρμόσουν στην πράξη τα όσα έμαθαν.

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *